Dacă te bate gândul să devii propria ta șefă, dar oscilezi dacă să faci sau nu pasul, citește mărturiile acestor femei de afaceri, care și-au înfrânt temerile și au reușit ce și-au propus.

Raluca Mohora (Tonic Advertising): „Am vrut să dezvolt o firmă 100% românească“

Începutul. Am făcut acest pas în momentul în care am realizat că am foarte multă experiență și lucram pentru altcineva în loc să o fac pentru mine.

Temeri. Mă întrebam cum mă voi descurca și cu familia (eram însărcinată cu al doilea copil), și cu timpul necesar proiectelor.

Provocări. M-am ambiționat să dezvolt o firmă 100% românească, independentă și serioasă. Fiecare zi contează și fiecare obstacol este o provocare. Și au fost destul de multe…

Rețeta succesului. Să investești în oamenii cu ajutorul cărora îți desfășoari activitatea, să fii atentă la evoluția pieței, dar și la detaliile mici ce fac reușitele să fie mai mari.

Ce trebuie să știi înainte să începi un business. Nu știu să fie ceva ce aș fi dorit să cunosc dinainte. Îmi place să descopăr singură eventualele capcane. Practic, nu este o meserie și atât. E ca și cum te califici și recalifici în fiecare zi. Trebuie să înveți să faci de toate și să ai capacitatea de a te adapta la cât mai multe situații.

Sfat. Să aibă mult curaj și la fel de multă perseverență.

Când te lansezi în business? (II)